Gratis bezorgd in nederland vanaf €100,- 

Persoonlijke service van Kristian

Veel producten uit voorraad leverbaar

We ship all over Europe, UK, USA, Dubai, Australia

Worldwide orders available by email

100% GESPECIALISEERD

wingsurfer.nl is een online foil en wingsurf- accessoires speciaalzaak. wingsurfer.nl is opgericht door Kristian, sinds zijn 12e fanatiek windsurfer. Naast windsurfen is hij al veel jaren actief op het water met suppen, golfsurfen en kiten. Het gehele assortiment van wingsurfer.nl wordt dus persoonlijk getest en alleen producten waar Kristian achter staat wordt verkocht. Hij kan vanuit zijn jarenlange ervaringen ook een goed advies geven en meedenken, iets wat Kristian het leukst vind!

ONLINE WINKEL MET FYSIEKE LOCATIE
Wingsurfer zit op een prachtige locatie in Monster met uitzicht op de duinen. Vanuit onze garage shop aan huis kunnen we flexibel afspreken op afspraak.

Wij kiezen ervoor om geen fysieke shop te hebben met vaste openingstijden, hierdoor kunnen wij ook veel het water op om alle spullen te testen zodat we jou beter kunnen adviseren. Je bent welkom en de koffie staat klaar!

DE FOIL ONTDEKKING IN 2017
Het begon bij Kristian met een board waarmee je zowel kunt windsurf foilen als SUP foilen. Het windsurffoilen ging hier prima mee. Maar het SUP foilen viel nog niet mee. Kristian had daarom een 100% dedicated SUP foil gekocht met voetbanden. Na een paar sessies wennen aan de nieuwe setup, bleek dit wel goed te werken. Het board was veel korter, breder, dikker en met 1 peddelslag ben je al 360 graden rond als je niet uitkijkt! Maar al snel volgde de eerste ‘’ritten’’ op het water en doordat je snel de smaak te pakken hebt werden dit steeds langere ritten. Een nieuwe hobby ontstond! En dat allemaal op onze Noordzee! Waar ‘’slappe’’ golven al snel saai zijn, is het surfen met een foil eronder echt een geweldige ervaring. 

TOEN KWAM DE WINGSURFER OP DE MARKT – 2019
Kristian zag direct de potentie in het wingsurfen. Met name het surfen met wind maar dan op een super laagdrempelige manier, dat sprak hem aan. Het is een combinatie van windsurfen en kitesurfen, maar dan veel eenvoudiger! Je kunt al starten met een opblaasbare sup en opblaasbare wing voor je eerste meters. Wil je meer snelheid en je snapt de werking van de wind dan kun je ook direct beginnen met een wingfoilset. Iets wat Kristian direct in 2019 heeft gedaan en daarbij nog veel moest leren en uitzoeken,

Een nieuwe sport betekent vele nieuwe ontwikkelingen. Omdat het de snelst groeiende watersport is, zijn er onwijs veel merken op de markt bijgekomen. Er is daardoor veel keus in verschillend materiaal. Daarnaast zit er verschil in het gewicht en de kwaliteit van het materiaal. Wij hebben een mooie brede selectie van verschillende merken die veel hebben bijgedragen aan de sport. Omdat het allemaal vrij nieuw is en er niet altijd duidelijke adviezen beschikbaar zijn – adviezen die Kristian zelf graag had gehad bij het maken van zijn keuzes – heeft Kristian besloten zelf deze adviezen te geven aan geïnteresseerden. Welkom bij wingsurfer.nl!

WINGEN ANNO 2024
De ontwikkelingen in het wingsurfen zijn hard gegaan. Deze ontwikkelingen gaan hard door, maar deze ontwikkelingen focussen zich vooral op de meer ervaren wingfoiler. Voor de wings worden er nieuwe materialen geïntroduceerd i.c.m. met vaak een nog efficiënter ontwerp. Ook zijn er nu meer wings specifiek ontworpen voor verschillende doelgroepen en stylen. (beginners, wave, freestyle, race etc) 
De ontwikkeling van boards gaat ook door. Waar de boards na introductie vooral korter werden, lijkt er een trent te onstaan waar er meer lange foilboards op de markt gaan komen. Met een langer board kun je eenvoudiger meer snelheid maken voordat je omhoog, op de foil komt. 
Op het gebied van foils zijn er veel ontwikkelingen geweest. In het wingen zie je vooral de trend dat de foils een hogere aspect ratio krijgen, maar een minder groot oppervlakte. Zo zijn de foils heel breed, smal en dun. Door het efficiënte ontwerp komt een veel kleinere foil net zo snel uit het water als een veel grotere low aspect foil. Met vooral veel voordelen op het gebied van extra snelheid en langer zweven over het water (zonder gebruik vd wing). Dit zijn doorgaans geen foils voor beginners. Maar ook hier zie je een trend dat de foils wat kleiner kunnen met een iets hogere aspect ratio.

EENVOUD
Uiteindelijk zijn we een groot voorstander van eenvoud. Alle ontwikkelingen zijn heel leuk voor de nu doorgewinterde wingfoiler. Als beginner wil je vooral een leuke startersset waar niet al te veel bij komt kijken. Wel is het belangrijk dat je iets koopt waar je langere tijd mee kunt doen. Met goed advies is het mogelijk om een mooie set samen te stellen waar je mee kunt leren wingfoilen, maar ook progressie mee kunt blijven boeken. We bieden voor ieder wat wils aan. 

Ik help je graag verder in je zoektocht naar de mogelijkheden!

PERSOONLIJK ADVIES NODIG VAN KRISTIAN?

Dan kun je e-mailen of bellen. 

E-mail naar: info@wingsurfer.nl
Bel naar: 06 83368915

 

WINKELWAGEN 0