Gratis bezorgd in nederland vanaf €100,- 

Persoonlijke service van Kristian

Veel producten uit voorraad leverbaar

We ship all over Europe, UK, USA, Dubai, Australia

Worldwide orders available by email

WingsurfLes

Klaas van Kruistum en Tim Douwsma tijdens een speciale les voor het TV programma Klaas Kan Alles

Wingsurfen is een vrij nieuwe watersport en wij begrijpen dat je eerst wilt ervaren of dit een sport voor jou is. Tijdens een wingsurfles leer je direct de basis beginselen om ook zonder ervaring snel progressie te kunnen boeken. Voor je het weet heb je de verslaving te pakken en ervaar je het gevoel van vrijheid die deze watersport je geeft.

Waar is wingsurf les of wingfoil les mogelijk?
De sport neemt een enorme vlucht in populariteit. Daarmee nemen ook de locaties voor wingsurfles toe. Wil je wingsurfen met een foil, ook wel wingfoil les genoemd, dan kan dit op steeds meer locaties. Vaak is dit na een eerste les zonder foil.
Jouw eerste ervaring tijdens een wingsurfles is heel bepalend hoe je deze sport ervaart en een goede ‘’technische’’ basis legt voor veel waterpret. wingsurfer.nl geeft zelf geen lessen maar verwijst je graag naar surfscholen die kwalitatief goede lessen verzorgen. Deze scholen vind je verder in de tekst hieronder.

Locaties voor wingfoilles & wingsurfles in Nederland

Wingschool AalsmeerWingschool Aalsmeer is een gezellige school aan de Westeinderplassen bij Aalsmeer. Een mooie plek met goede wind en toch centraal gelegen in de Randstad. Ze bieden losse clinics aan, volledige cursussen en wingfoil clinics.

Meer informatie >

Wingfoil Ijsseldelta

Persoonlijke wingsurf lessen gegeven door Wiepkje zowel met als zonder foil. Afhankelijk van de wind les op het Ketelmeer, Milligerplas of op de op de Wijde Aa.

Meer informatie >

Wingfoil Haarlem

Wingfoil Haarlem is een actieve wingschool opgericht door enthousiaste eigenaar Erik Rijsenbrij. Les wordt gegeven op de Mooie Nel bij Haarlem en aan het Uitgeestermeer bij Uitgeest.

Meer informatie >

Wingfoilles & testcentra in het buitenland

Rhodos Griekenland: Reckless RidersOp Rhodos, Griekenland, zit een leuke wingschool genaamd Reckless Riders. Deze wordt gerund door een klein team enthousiastelingen. Ze bieden lessen, verhuur en opslag van je eigen materiaal aan. 

Meer informatie >


Is Wingsurfles verplicht?
Wingsurf-les is niet verplicht. Wanneer je al enige ervaring hebt met een watersport zou je zelf kunnen leren wingsurfen omdat dit een veilige sport is. Dit kan op een SUP- of windsurfboard, maar ook Inflatable wingboards zijn hier speciaal voor gemaakt. Het voordeel van deze boards is dat deze uit te breiden zijn met een foil, zodat je ook kunt gaan wingfoilen. Wingsurfles kunnen we echter wel aanraden als je volledig nieuw bent met watersport, of als je eerst deze nieuwe sport wil ervaren en wilt starten met een goede en ‘’technische’’ basis. Daarnaast kan les natuurlijk ook leuk zijn!

Waar kan ik wingsurfen of wingfoilen?
Het voordeel van Wingsurfen is dat je deze sport officieel op alle wateren waar ook gewindsurft wordt, mag uitoefenen. Je hoeft dus niet perse aan de kust te wonen om te wingsurfen. Vrijwel overal in Nederland vind je een geschikte recreatie plas om zonder veel reistijd deze sport te kunnen beoefenen.

Wingsurfles Amsterdam
Wingsurfles Randstad
Wingsurfles Nederland
Wingsurfles Leiden
Wingsurfles Aalsmeer
Wingsurfles Utrecht
Wingsurfles Zeeland
Wingsurfles Zuid Holland

Geschikte wingsurf startersets

WINKELWAGEN 0