Gratis bezorgd in nederland vanaf €100,- 

Persoonlijke service van Kristian

Veel producten uit voorraad leverbaar

We ship all over Europe, UK, USA, Dubai, Australia

Worldwide orders available by email

Wingsurfen in Nederland

Wingsurfen in Nederland is natuurlijk ideaal! We hebben super veel grote en kleine meren, de Noordzee en het leuke is dat Wingsurfen op de meeste wateren heel goed kan en is toegestaan. Meestal hoef je niet ver te rijden om het jezelf aan te leren op een lokaal watertje. Wat je nodig hebt is een wing en natuurlijk een board. Voor de eerste meters op het water is een opblaasbare sup of een groot (oud) windsurfboard al leuk. Op deze manier zijn de kosten beperkt en kun je eerst ervaren of wingsurfen wat voor je is.

Wingsurfen is geschikt voor de hele familie!
Met slechts één wing kan de hele familie ervaren of deze nieuwe ‘windsport’ als leuk ervaren wordt. Volwassenen zijn het beste af met een grote wing. Kinderen met een kleine wing. Echter, een wing heeft een breed windbereik. Voor kinderen wil je niet een te grote wing. Je houdt de wing in het midden vast. Hoe groter de wing, hoe lastiger het is deze hoog genoeg te houden zodat deze niet het water raakt. Volwassen zijn doorgaans langer waardoor dit minder snel speelt. Koop je een wing vooral voor je kinderen, neem dan een wing die niet groter is dan 4m2(= oppervlakte vier vierkante meter). Voor volwassenen is een 5 of 6m2 vaak de meest geschikte maat om mee te beginnen.
Ideale wind voor kinderen is zo’n windkracht 3. Wordt de wind te hard dan kunnen de volwassenen gaan oefenen. Ga je met een opblaasbare sup dan kun je beter niet met hele harde wind gaan. Windkracht 5 is wel snel de limiet.

De volgende stap, wingfoilen
Heb je de smaak te pakken, wil je het direct goed aanpakken, of heb je al ervaring met bijvoorbeeld windsurfen of kitesurfen, dan wordt het tijd voor een wingboard met een hydrofoil eronder. Hiermee kun je hard over het water vliegen en dit geeft wingsurfen een echte kick! We bieden diverse complete sets aan voor zowel de beginnende als gevorderde wingfoiler. Bekijk onze complete setjes >

Wil je met hetzelfde board ook gaan suppen? Van het merk F-one verkopen we een opblaasbaar board waarmee je kunt suppen, kunt wingsurfen zonder foil en wanneer je zover bent kun je er een foil onder monteren. Deze boards zijn ook prettiger geprijsd dan een board van carbon. Daarnaast nemen ze weinig ruimte in beslag, net als een opblaasbare SUP. Dit board met wing bieden we aan in combinatie deal, bekijk de set.

Wil je niet telkens het board oppompen en heb je genoeg ruimte? Dan bieden we een schitterend combinatieboard aan van het merk ENSIS, de Twist. Met dit board kun je leren Wingsurfen met en zonder foil, je kunt suppen met en zonder foil en ook Windsurfen met en zonder foil. Bekijk de ENSIS Twist >.

Wingsurfles
Er zijn locaties waar Wingsurfles gegeven wordt. Omdat Wingsurfen eenvoudig is gaan we ook zeker zorgen voor online instructie video’s. Soms is spelenderwijs jezelf iets aan leren op een lokaal watertje natuurlijk net zo leuk! Met wingsurfen kan het gewoon!
Volg je liever eerste een les? Vind dan een geschikte wingsurfles op de volgende pagina >

Klaas van Kruistum en Tim Douwsma tijdens opnames voor het programma ‘Klaas Kan Alles”.

Benodigde producten

Om te wingsurfen heb je ten eerste natuurlijk een Wing met pomp nodig. Daarnaast heb je een SUP of een speciaal wingboard nodig. Ga je een stap verder en wil je vliegen over het water, dan heb je ook een hydrofoil nodig.

WINKELWAGEN 0