Gratis bezorgd in nederland vanaf €100,- 

Persoonlijke service van Kristian

Veel producten uit voorraad leverbaar

We ship all over Europe, UK, USA, Dubai, Australia

Worldwide orders available by email
Wingcation
Posted in

3 populaire spots voor wingfoilen aan de Costa Brava

Posted in

De Spaanse Costa Brava ligt net over de grens van Frankrijk en Spanje aan de Middellandse Zee. Het is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders, met name als ze ook nog van watersport houden. De Costa Brava heeft veel te bieden: leuke dorpjes, mooi weer. Bovendien is het op een dikke dag rijden vanaf Nederland prima te bereiken. Je geniet er van een schitterende omgeving…. en je kunt er goed surfen. Heel veel surfen. Windsurfers en kiters komen er al jaren, en ook steeds meer wingsurfers.

Wingsurf aan de Costa Brava

Dat komt door de constante, pittige wind aan de Costa Brava. De Tramuntana is een frisse, Noord-Noordoostelijke wind die vrijwel elke dag rond lunchtijd begint. Hij loopt snel op richting de 20 knopen en kan tot in de avond doorgaan. Deze wind creëert een paradijs voor windsurfers, kiters en ook wingfoilers.

De Costa Brava kent een aantal wingsurf spots die echt perfect zijn voor beginnende riders, maar waar ook de meer ervaren wingsurfers zich prima vermaken. In dit artikel geven we je meer informatie over drie top wingsurf plekken aan de Costa Brava.

’s ochtends ziet het er zo rustig uit, rond lunchtijd start de wind

Empuriabrava

Het staat ook bekend als het Venetie van Spanje, omdat het een dorpje is met tientallen kilometers aan kanalen en wonen aan het water. Empuriabrava is een surfdorp met een leuke sfeer. Daarnaast is er een spot die La Muga genoemd wordt, waar de rivier La Muga uitmondt in de baai van Rosas. Het vormt, net als bij La Fluvia, een beschermd mini-meertje waar beginners perfect kunnen wingfoilen. Gevorderde riders gaan de baai van rosas in, waar de 20 knopen van de Costa Brava een pretpark vormen voor iedereen op een board en met een zeil of wing in zijn handen. Lees hier meer praktische info over de wingfoilspot bij Empuriabrava.

Sant Pere Pescador

Al jaren bekend als windsurf en kite paradijs, en sinds enkele jaren ook een hotspot voor wing foilers. Bij Sant Pere Pescador is een spot genaamd La Gola del Fluvia, waar de rivier Fluvia in de baai van Rosas uitkomt. Daar vormt zich een kommetje met beschermd, kalm water. De perfecte, beschermde omgeving om te leren wingfoilen, opstijgen en draaien. Je hebt er wel de power van de Tramuntana en niet de ruigheid van de zee. Ben je gevorderd, dan kun je het strand over lopen en ga je de baai van Rosas in. Daar heb je als gevorderde wingfoiler een stimulerende omgeving om veel lol te maken. Meer informatie vind je op wingfoiltips.com

Port de la Selva

El Port de la Selva is een schitterend, Catalaans kustdorpje dat buiten de baai van Rosas ligt, ten noorden van Cap de Creus. Het ligt in een baaitje genaamd Punta de la Lloia. Er ligt een haven, die beschutting biedt aan beginnende wingfoilers. Je kunt er perfect oefenen als je aan de zuidkant van de haven blijft (bij het strand Playa de Port de la Selva). Het strand is een halve maan-vorm, waardoor je bij afdrijven makkelijk kunt teruglopen door het water. Je hoeft je equipment niet uit het water te sjouwen.

Gevorderde riders gaan wat meer de baai in, waar de golven en de pittige wind je genoeg uitdaging bieden voor een week aan wingfoilplezier. Er is een groepje locals die er vaak surfen en ze zijn heel behulpzaam.

Hier vind je meer info over Port de la Selva wingfoil.

Meer wingfoiltips vind je op wingfoiltips.com.

Laat jouw reactie achter

WINKELWAGEN 0