We zijn met vakantie, bestellingen uit eigen voorraad worden op 8 juni verstuurd.

Gratis bezorgd in nederland vanaf €100,- 

Persoonlijke service van Kristian

Veel producten uit voorraad leverbaar

We ship all over Europe, UK, USA, Dubai, Australia

Worldwide orders available by email
Wingsurf
Posted in

Wingfoilen; Dé 5 fouten die je niet wilt maken als je vanuit het windsurfen komt!

Posted in

Vijf handige tips voor windsurfers maar ook herkenbaar voor de kitesurfers  of voor degene die helemaal nieuw zijn met deze geweldige watersport!

1) Water in je wing

Het komt je vast en zeker bekend voor, zand of aarde op je zeil of wing. Een windsurfzeil dompel je lekker even onder in het water en hij is weer schoon. Kijk uit als je dit met een wing doet! Zorg dat je eerst alle ventielen dicht hebt gedaan, want anders lopen de tubes van je wing vol met water. Je krijgt het er wel weer uit, maar het kost een hoop moeite.

2) Kijk uit voor (helm)grassen

Een mooi plekje om je wing neer te leggen zonder zand? Doe dit niet op het helmgras. Helmgras is super scherp en maakt met gemak kleine gaatjes in de tube van je wing.
Loopt je wing langzaam leeg? Mogelijk ben je een gras tegengekomen…

3) Gebruik een boardleash

Het geeft zo’n fijn en vrij gevoel: je board die zonder leash aan je vast zit. Tot je valt en je board er met mach 10 ervandoor gaat! Er is een techniek om een soort ‘body draggend’ met je wing achter je board aan te gaan. Maar er zijn helaas genoeg scenario’s te bedenken dat je niet op tijd bij je board bent. Gebruik een heupleash en voorkom problemen.

4) Toeside, switchstance, leading edge, bladder.. $%##^^ waar hebben ze het over?

Doordat wingfoilen een mix is van kitesurfen en windsurfen hoor je soms termen waar je nog nooit van hebt gehoord! Helemaal niet erg, al zal je vast een keer een flater maken bij je oude kite matties.;) Gewoon veel wingen en ooit zul je alle termen onder de knie hebben.

5) Voetbanden te strak

Voetbanden kunnen met wingfoilen doorgaans een stuk ruimer worden gezet dan met windsurfen. Zet je ze even strak, dan heb je aanzienlijk meer kans op blessures. Voetbanden met wingfoilen kun je beter zien als een extra hulpmiddel. Want springen wordt er mee mogelijk, je hebt geen superlijm nodig onder je voeten als je weer het water raakt en het kan juist ongelukken voorkomen. Maar je hoeft niet constant aan je voetbanden te hangen zoals met windsurfen. Zorg dat je net genoeg houvast hebt, dan kun je altijd controleren of je wel of niet uit je voetbanden wilt gaan.


Laat jouw reactie achter

WINKELWAGEN 0