Gratis bezorgd in nederland vanaf €75,-
PERSOONLIJKE SERVICE van KRISTIAN
Veel producten uit voorraad leverbaar
WE SHIP ALL OVER Europe, UK, USA
Worldwide orders available by email
Gespecialiseerde wing & foil shop
Nieuws
Posted in

NIEUW en GETEST! Wingsurfer breidt uit met topmerken Starboard en Airush

Posted in

Starboard verkoopt de meeste hydrofoils binnen het windsurf foilen. Voor 2020/2021 brengt het merk vele nieuwe boards en foils op de markt voor het wingsurfen. Voor ons redenen om het materiaal eens uit te testen en om vervolgens aan te bieden in ons assortiment.

Super nice feature: Quick lock Systeem
Wat ons direct opviel aan de foil is het quick lock systeem. Hiermee kun je super snel je foilwings losmaken of verwisselen. Je hoeft slechts 1 moer een slag te draaien en je kunt zowel van front- als rearwing wisselen. Super relaxed dus als je de foil altijd uit elkaar haalt en snel het water op wilt. Of wanneer je verschillende maten foils hebt. Dit systeem past op zowel de aluminium als carbon masten.

Starboard Airush Freewing Air
In de test hadden we een prototype van de Starboard / Airush wing. Met slechts 4 meter bood de wing genoeg power om echt met minimale wind weg te komen. Mogelijk komt dit doordat de midden tube (de tube die je vasthoudt) langer is dan bij andere merken. Hierdoor was het eenvoudiger om met weinig wind de wing te pompen om zo meer power te genereren.
De wing was verder lekker stabiel en ondanks de kijkvensters voelde de wing licht aan. In de proto zaten nog kleine kijkvensters, in het productie model zijn deze nog een stuk groter!
Ondertussen hebben we het productiemodel ook een tijd mogen testen, een 5 meter. Vanaf 10 knopen wind komen we met deze wing al weg. De kijkvensters zijn een stuk groter en kunnen soms net even helpen iets achter je te zien. Voor op zee vonden we de meerwaarde minimaal t.o.v. geen kijkvensters, maar op binnenwater met meer watersporters dichterbij elkaar zien we zeker de voordelen.

De foil Ocean Surf 2000
In de test hadden de Starboard Ocean Surf 2000 foil. Dit is waarschijnlijk het formaat foil dat het meest gebruikt gaat worden als je begint met wingsurfen. Maar ook het formaat dat je wilt hebben voor de dagen met wat minder wind. De foil geeft veel lift maar voelt tegelijkertijd ook wendbaar aan.
Meer informatie over de Starboard foils: https://starboardfoils.com/

Starboard wingboards
De nieuwe wingboards zijn pas net uit en hebben we nog niet kunnen testen. De specificaties zien er in elk geval veelbelovend uit. Ieder board wordt straks in meerdere constructies aangeboden. De iets zwaardere constructie krijgt daarmee een voordelige instapprijs mee. Een 115 liter board gaat hiermee 949,- euro kosten.
Wij hebben zelf een Starboard hypernut kunnen testen, wat eigenlijk een foilsup board is. Door zijn shape was het met dit board erg eenvoudig om los te komen van het water. Als het goed is zijn de wingboards hier nog beter in!
Meer informatie over de Starboard wingboards: https://sup.star-board.com/hard-paddle-board/wingboard/
Of op onze eigen site: Starboard Wingboard 2021

Assortiment
We zijn het assortiment nog aan het aanvullen. Staat iets nog op onze site, maar wel op die van Starboard? Mail of bel ons dan, we kunnen je hier vast en zeker aan helpen.

Laat jouw reactie achter

WINKELWAGEN 0