Gratis bezorgd in nederland vanaf €100,- 

Persoonlijke service van Kristian

Veel producten uit voorraad leverbaar

We ship all over Europe, UK, USA, Dubai, Australia

Worldwide orders available by email
Nieuws
Posted in

Terugblik: een weekend vol competities

Posted in

Het eerste weekend van oktober stond in het teken van wedstrijden. Zaterdag 1 oktober 2022 werd de eerste Wave wingfoil wedstrijd ooit gehouden. Deze was in Zandvoort en werd georganiseerd door Wingfever.

Zondag 2 oktober 2022 werd de jaarlijkse Grote Prijs van Aalsmeer georganiseerd. Een van oudsher langeafstandrace op de Westeinderplassen voor windsurfers, waar ook voor het tweede jaar op rij de wingfoilers aan konden deelnemen.

Wingfever Wave Master 2022


Zandvoort 1 oktober was de wind bijna paal aanlandig, en dat zorgde voorzeer uitdagende omstandigheden voor een wingfoil wave competitie. Desondanks waren er toch 20 deelnemers vanuit heel Nederland, van jong tot oud. De organisatie had het goed voor elkaar en mocht gebruik maken van de locatie van Watersport vereniging Zandvoort. Een ideale plek op het strand, dicht bij het water. Vanaf het dakterras kon er zelfs gejureerd worden. Met de hoge golven waar ze overheen moesten kijken was dit geen overbodige luxe.

Op het water bleek de aanlandige wind in combinatie met de golven behoorlijk pittig. Veel deelnemers waren wel gewend aan golven. Maar minder aan de combinatie van deze omstandigheden waarbij de wind aanlandig is. Wingfoilers hebben afgelopen jaar de luxe gehad om dan een andere dag te wingfoilen, vanwege de vele goede momenten.  

Kristian van wingsurfer.nl ging na heat 1 door naar heat 8, wat in ronde 3 was. Helaas waren de omstandigheden in de tussentijd verandert en kwam hij in aanvang van zijn heat een zandbank tegen. Het duurde te lang om hier voorbij te komen om nog iets van zijn heat te kunnen maken. Ook een leerles voor de volgende keer is om in dit soort omstandigheden een foil te pakken die minder high aspect is.

Uiteindelijk is de wedstrijd gewonnen door local Richard Wetter gevold door Sil Romeijn en als derde Bowien vd Linden. Gefeliciteerd allemaal!

Foto’s van de dag >

Grote Prijs Aalsmeer 2022

Zondag 2 oktober. Nieuwe poging, nieuwe kansen. Met de Grote prijs van Aalsmeer wordt er minimaal 2,5 uur over een uitgezet parcours rondes gevaren. Pas wanneer de nummer 1 na 2,5 uur over de finish is geweest, kan de rest ook finishen. Een uitputtingsslag, want 2,5 uur wedstrijd varen is veel intensiever dan 2.5 uur voor jezelf en recreatief varen. De competitie trok een zeer grote opkomst met meer dan 80 deelnemers. Helaas waren de windvoorspellingen wat matig en kwamen er maar 5 wingfoilers aan de start. Voor aanvang was de wind echter mooi toegenomen en kon eigenlijk iedereen op de foil komen. Bij de start was er nog een regenbui waardoor de wind volledig afnam. Gelukkig kwam de wind een paar minuten na de start weer terug.

De wingfoilers hadden een ander parcours dan de windsurfers. Er moesten drie boeien worden gerond waarvan één een heel stuk upwind lag. Eigenlijk iets teveel upwind voor de wind die er was. Het bleek een uitdaging om deze boei te ronden die uit de wind achter allerlei bomen lag. Hier bleek ook heel belangrijk welk materiaal de deelnemers hadden gekozen. Ook was het een tactisch spelletje in combinatie met de wind om op de foil, toch deze boei te ronden.
Na deze boei was het volledig downwind naar een volgende boei. En hierna was het mogelijk om in  één lijn naar de start/finish boei te gaan.

Kristian van Wingsurfer.nl moest zijn titel van 2021 verdedigen. Omdat dit soort wedstrijden er (nog) niet veel zijn is het nog een verrassing wie en hoeveel aanmeldingen er zijn en hoe hoog het niveau zou zijn. Dat maakt het allemaal extra spannend! De eerste rondes was het nog echt een gevecht met de uiteindelijk nummer twee. Maar aan de finish was Kristian wederom de snelste onder de wingfoilers. Als tweede finishte Sibren Tadema en als derde Rinse blase.

De meeste windsurfers (met en zonder foil en verschillende klassen) raceten naar een andere, verderop gelegen boei. Hopelijk mogen de wingfoilers in editie 2023 hetzelfde parcours varen. Het zou de race waarschijnlijk nog een stuk interessanter gaan maken. Zullen de wingfoilers dan uiteindelijk de rest kunnen gaan verslaan?

Gebruikt materiaal:
KT Ginxu 92 liter
Starboard/ Airush Freewing Nitro 6.0
Axis foils ART 1099 icm 90cm high module carbon mast

Laat jouw reactie achter

WINKELWAGEN 0