Gratis bezorgd in nederland vanaf €100,-

Persoonlijke service van Kristian

Veel producten uit voorraad leverbaar

We ship all over Europe, UK, USA, Dubai, Australia

Worldwide orders available by email
Nieuws
Posted in

WINGSURFER ON TOP

Posted in

Kristian van Wingsurfer.nl wint de NAM-REM race klasse voor Wingfoilers, een langeafstandsrace waar wingfoilers dit jaar voor het eerst ook aan mee konden doen. De NAM-REM race is van oudsher een Catamaran race die van Zandvoort naar Noordwijk gaat en weer terug. In het midden vind je de boei waar ooit een Nam booreiland lag!

Ook voor de NAM-REM race organisatie was dit een nieuwe uitdaging. De meeste deelnemers waren lid van de organiserende Watersport Vereniging Zandvoort, met een aantal deelnemers van buitenaf. In totaal een leuke groep van zo’n 15 wingfoilers bij de start.
De wind was bijna pal sideshore bij de start en prima voor de 5 en 6 meter wings. Door de windrichting en bij gebrek aan echte swell bleek het een kunst om zo snel mogelijk downwind te gaan. Degenen die bij de downwind boei starten hadden een voordeel bij de start qua afstand. Wie meer bij de startboot van start gingen, konden goed zien wanneer de vlag naar beneden ging voor de start! Vandaar door naar een eerste rondingsboei en daarna door naar de meest verre boei die bij Langevelderslag lag.

Onderweg waren er veel kwallen die voor de nodige instabiliteit zorgden. De zeehonden keken relaxed van een afstandje toe hoe een groepje er vandoor sprintte, gevolgd door de rest. Sil Romeijn ronde als eerste de rondingsboei af gevolg door Sibren Tadema en daarna Kristian. Na het ronden van de boei werd de wind er in eerste instantie niet harder op. Ook was er veel stroming exact de verkeerde kant op. De key was om niet stil te vallen!
Na een lange upwind sessie kwam Kristian uiteindelijk als eerste over de Finish (1uur 12). 5 minuten hierna kwam Sibren over de finish die op het laatste moment Sil voorbijging.
De wind nam ondertussen steeds meer toe en de richting van de stroming werd steeds gunstiger zodat iedereen die moeite had met minder wind ook konden finishen.

Organisatie & sponsoren super bedankt voor het organiseren van deze race en hopelijk volgend jaar weer!

Meer foto’s
http://www.rbossink.nl/remrace2022.html
https://zandvoortfoto.nl/zandvoortfoto/beeldbank-zandvoortfoto?view=article&id=106&catid=2

De uitslag


Materiaal gebruikt door Kristian
Takuma RS Wing 6.1
KT Wing Drifter 5’4 – 56 liter
AXIS Foils – ART 999 met 90cm High modules carbon mast
Ride Engine ‘The nug’

Laat jouw reactie achter

WINKELWAGEN 0